این پرونده همچنان باز است

فرازها و فرودها
این پرونده همچنان باز است
مطالب این وبلاگ کاملا شناور، موقتی و پایان باز است

میخواید در مورد من بیشتر بدونید؟ برید به بخش "درباره من"
پربیننده ترین مطالب
محبوب ترین مطالب
مطالب پربحث‌تر
آخرین نظرات

۱۱ مطلب در شهریور ۱۴۰۱ ثبت شده است

پنجشنبه, ۲۴ شهریور ۱۴۰۱، ۰۱:۰۵ ق.ظ

فضولی و شخصیت کنترل گر

شفقنا زندگی-محدوده این حریم بین ۴۶ سانتی متر تا ۱.۲ متر مشخص شده است. این همان فاصله‌ای است که افراد در مهمانی‌ها و محافل اجتماعی و برنامه‌های دوستانه با دیگران رعایت می‌کنند.

نیاز به دیده شدن و قرار گرفتن در کانون توجه، یکی از مهم‌ترین و محوری‌ترین نیاز‌های روانی-اجتماعی انسان است. کسب لذتِ تسلط و تأیید شدن، یکی از دلایلی است که ما را به دخالت در حریم خصوصی دیگران ترغیب می‌کند. افراد فضولبرای جلب توجه دیگران و دیده شدن، درباره موضوعات مختلف از جمله: ملاک‌های انتخاب همسر، تعداد دفعات ازدواج و سایر انتخاب‌های فردی دیگران که هیچ ربطی به آن‌ها ندارد، مدام ابراز نظر می‌کنند.

«ازت خبری نیست، هنوز بچه‌دار نشدی؟ از فلانی خبر نداری، شنیدم از همسرش جدا شده؟ وای از این همه سرک کشیدن در زندگی خصوصی دیگران…». «الهام حمیدی» با این مقدمه و در یکی از جدیدترین استوری‌هایش از کنجکاوی عده‌ای در زندگی خصوصی دیگران گلایه کرد و نوشت: «همه ما عیب و ایراد داریم، همه ما در زندگی‌مان راز‌هایی داریم که نمی‌خواهیم کسی از آن سر در بیاورد، اما نمی‌دانم چرا بعضی‌ها اصرار دارند در زندگی دیگران کنجکاوی کنند؟ حالا همین‌ها چنان دو دستی زندگی‌شان را چسبیده‌اند که هیچ فردی نمی‌فهمد در زندگی‌شان چه می‌گذرد… پیشنهاد ما: دست کم ۴٠ روز، برای خودمان زندگی کنیم، کسی را قضاوت نکنیم، از کسی سوال‌های شخصی نکنیم… آن وقت ببینید چقدر انرژی مثبت وارد زندگی‌تان می‌شود.»

البته که این گلایه‌ها، حرف افراد بسیاری است و می‌تواند بهانه خوبی باشد تا از خودمان بپرسیم چه دلیل و انگیزه‌ای وجود دارد که در حریم خصوصی دیگران دخالت کنیم؟ علل شخصیتی و انگیزشی این کنش رفتاری چیست؟ چرا تمایل داریم در حریم خصوصی دیگران دخالت کنیم؟

نگاهی به این موضوع از ۳ زاویه روان‌شناسی اجتماعی، شخصیت و شناختی پیش از ورود به دلایل و علل دخالت در حریم افراد، نیاز است با انواع حریم‌ها آشنایی لازم را پیدا کنیم.

حریم خصوصی یا صمیمی: محدوده این حریم بین ۱۵ تا ۴۵ سانتی متر است. انسان این حریم را شخصی و متعلق به خود می‌داند. تنها اشخاصی که اجازه ورود به این حریم را دارند، کسانی هستند که از نظر عاطفی به شما بسیار نزدیک باشند: والدین، همسر و فرزند.

حریم شخصی: محدوده این حریم بین ۴۶ سانتی متر تا ۱.۲ متر مشخص شده است. این همان فاصله‌ای است که افراد در مهمانی‌ها و محافل اجتماعی و برنامه‌های دوستانه با دیگران رعایت می‌کنند.

حریم اجتماعی: فاصله این حریم بین ۱.۲ متر تا ۳.۶ متر است. این حریم با اشخاص غریبه، اشخاصی که آشنایی کمتری با آن‌ها داریم، رعایت می‌شود: فروشنده، تعمیرکار و.

حریم عمومی: این فاصله بیش از ۳.۶ متر تعیین شده است. هنگامی که مخاطب شما گروهی بزرگ است، از این فاصله نام برده می‌شود. معمولا برای راحت بودن، همیشه این فاصله را انتخاب و حفظ می‌کنیم.

اکنون که با حریم‌های ارتباطی آشنا شدیم، بهتر می‌توانیم به ذکر دلایل دخالت و فضولی در افراد مختلف بپردازیم. قصد دارم از سه زاویه این موضوع را بررسی کنم؛ روان شناسی اجتماعی؛ روان شناسی شخصیت؛ روان شناسی شناختی. با ما همراه باشید.

نیاز به دیده شدن

نیاز به دیده شدن و قرار گرفتن در کانون توجه، یکی از مهم‌ترین و محوری‌ترین نیاز‌های روانی-اجتماعی انسان است. کسب لذتِ تسلط و تأیید شدن، یکی از دلایلی است که ما را به دخالت در حریم خصوصی دیگران ترغیب می‌کند. افراد فضول برای جلب توجه دیگران و دیده شدن، درباره موضوعات مختلف از جمله: ملاک‌های انتخاب همسر، تعداد دفعات ازدواج و سایر انتخاب‌های فردی دیگران که هیچ ربطی به آن‌ها ندارد، مدام ابراز نظر می‌کنند.

اگر شما هم در بیشتر موقعیت‌های مطرح شده، ابراز نظر می‌کنید تا در نگاه دیگران بد نام نشده‌اید در رفتار خود تجدیدنظر کنید، چون احتمال دارد در مسائلی دخالت کنیم که نه دستاوردی برای خودمان دارد و نه دردی را از صاحب مسئله دوا می‌کند.

افرادی با تیپ شخصیتی کنترل گر را بشناسید

کسانی هستند که همیشه می‌خواهند نقش اول را به عهده داشته باشند و مهم‌ترین فرد در یک جمع باشند. این افراد، شخصیتی کنترل‌گر دارند. اساسا همیشه می‌خواهند از همه چیز مطلع باشند؛ اطلاع داشتن از هر موضوعی یکی از بزرگ‌ترین لذت‌های زندگی این افراد است. آن‌ها درباره هر مسئله‌ای نظری دارند. شما یا باید خواسته خود را نادیده بگیرید و نظر آن‌ها را عملی کنید یا منتظر پیامد‌های قبول نکردن نظرشان باشید.

گذاشتن گمارده، تعقیب کردن، سوال و جواب کردن، بررسی تلفن و وسایل خصوصی دیگران از جمله ویژگی‌های بارز افرادی با این تیپ شخصیتی است. بهبود رفتار این افراد (غالبا از خود متشکر) توسط دیگران و با انعطاف پذیری خاصی باید انجام شود. فشار مستقیم بر این افراد، تاثیر وارونه‌ای برجا خواهد گذاشت.

چرا فضول‌ها قبول ندارند که فضول اند؟!

تئوری ذهن، عبارت است از «توانایی نمود دادن وضعیت‌های ذهنی از قبیل باورها، مقاصد، خواسته‌ها، وانمود کردن‌ها و دانش و … به خود و دیگران و همین‌طور درک این‌که دیگران نیز دارای باورها، خواسته‌ها و نیاتی متفاوت از ما هستند.» تئوری ذهن، به اهمیت پردازش‌های عالی شناختی در ساختار مغزی افراد، به خصوص قشر پیشانی و پیش پیشانی افراد اشاره دارد. اساسا به این پردازش‌ها، کارکرد‌های اجرایی گفته می‌شود. افرادی که فضول هستند، اما خودشان این نکته را قبول ندارند، بیش از هر شخصی باعث رنجش اطرافیان می‌شوند.

این افراد قبل از این که راجع به موضوعی سرک بکشند یا فضولی کنند، توانایی پاسخ به این سوالات را ندارند: فلان موضوع چقدر به ما مرتبط است؟ چرا و چقدر اهمیت دارد که در رابطه با فلان موضوع اظهار نظر کنم؟ پرس و جوی من چه چیزی را تحت‌ِتأثیر قرار می‌دهد؟ فضولی چه زیان یا منفعتی برای ما به همراه دارد؟ آیا می‌خواهیم یا می‌توانیم برای حل‌و‌فصل آن کاری انجام بدهیم؟ می‌خواهیم چه نقشی داشته باشیم؟ مشاور، همراه، منتقد، مانع، خبرچین و …؟ شاید بهترین روش برای اصلاح رفتار این افراد، مداخلات توان بخشی شناختی باشد. در این موقعیت پیشنهاد می‌شود حتما از یک متخصص کمک گرفته شود.

فضولی نکردن را تبدیل به فرهنگ کنیم

در انتها، روی صحبتم خطاب به افرادی است که گمان می‌کنند هرجا و هر لحظه باید درباره هر موضوعی، ابراز نظر کنند. لطفا این کار را نکنید! قرار نیست هرجا امکانی برای ابراز نظر مهیا بود، با احساس خردمندی، نظرات خودمان را منتشر کنیم. چه زندگی‌هایی که به دلیل دخالت نابه جای افراد و گل کردن حس فضولی از هم پاشیده است، چه خسارت‌های شدید اجتماعی، بزهکاری‌ها، رفتار‌های پر خطر و … که در اثر قضاوت نابه جای دیگران، حلاوت زندگی را به کام دیگران تلخ‌تر از سم کرده است. قضاوت و فضولی نکنید تا تبدیل به فرهنگی شود که شما را هدف فضولی و قضاوت قرار ندهند.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۴ شهریور ۰۱ ، ۰۱:۰۵
گودنایت
چهارشنبه, ۲۳ شهریور ۱۴۰۱، ۰۸:۳۲ ب.ظ

از مهم ترین فاکتورها

یه چی بهت میگم خودت دیگه بفهم من جان

اگه

توجه کن اگه

مسؤلیت هات رو بپذیری و یکی یکی انجامشون بدی و کار نکرده نمونه

 

به نظر من که خودتم🤣

حداقل هفتاد درصد عزت نفست اوکی میشه

 

ببین کی بهت گفتمـــ

این خط /

اینم نشون *

 

 

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۳ شهریور ۰۱ ، ۲۰:۳۲
گودنایت
چهارشنبه, ۲۳ شهریور ۱۴۰۱، ۰۱:۵۹ ب.ظ

جسته و گربخته ۲

بلهـ

 

 

 

 

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۳ شهریور ۰۱ ، ۱۳:۵۹
گودنایت
چهارشنبه, ۲۳ شهریور ۱۴۰۱، ۰۱:۵۵ ب.ظ

مطالب جسته و گریخته

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۳ شهریور ۰۱ ، ۱۳:۵۵
گودنایت
چهارشنبه, ۲۳ شهریور ۱۴۰۱، ۰۱:۴۳ ب.ظ

عادت

تعریف عادت
وقتی وارد اتاق تاریک میشی ناخودآگاه بدون اینکه فکر کنی میری و کلید برق رو میزنی

پاداش
ربط دادن پاداش یا کار مورد علاقه به کار یعنی اگر به خواندن مجله علاقه داری هنگام ورزش کردن بخوانیا اگر درس داری ولی میخوای تلویزیون ببینی بگو به خودم قول میدم که بعداز خوندن درس میرم تلویزیون میبینم برای ترشح دوپامین که خیلی ضروری هست اگر میخوای عادت کنی در طول یک سال به یک عمل که دیگه به طور ناخوداگاه انجامش بدی

دو راهکار برای پایداری عادت
افزایش اصطکاک در برابر کارهای بد و کاهش اصطکاک در برابر کارهای مهم
قانون دو دقیقه مثلاً هر شب دو صفحه کتاب یا هر روز کفش ورزشیم را بپوشم مطمیننا به خواندن ادامه میدهم و میروم میدوم

جذاب کردن عادتها
چون در زندگی امروزه نتایج فوری نیست و ما دنبال نتیجه فوری هستیم دلسرد میشیم وقتی باشگاه میری تا مدتها وزن کم نمیکنی و...

بنابراین باید لذت بخششون کنیم مثل زوجی که همش فست فود میخوردن تصمیم گرفتم تو خونه غذا بپزن و پول اضافی رو بذارن برای سفر اروپا
اما اینکه این لذت دوام داشته باشه باید براش چارچوب گذاشت

پایبندی به عادت
پیگیری عادت یعنی هر روز چک کنی در دفترچه که عادتت رو انجام دادی یا نه
قرارداد عادت یعنی عواقب پایبند نبودن به عادت جریمه مادی یا قول دادن به یه دوست

در اخر تغییری کوچکدر رفتارت نتیجه آنی نمیگیری و قرار نیست که انقلاب کنیم قراره با عادات کوچک مجموعه زندگی خوبی داشته باشیم

عادات جدید را به عادات کنونیت اضافه کن مثلابعد مسواک کتاب بخون

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۳ شهریور ۰۱ ، ۱۳:۴۳
گودنایت
چهارشنبه, ۲۳ شهریور ۱۴۰۱، ۱۲:۴۳ ق.ظ

صرفا فقط خالی شدن

این حس رو دوست ندارم. خودم رو با راحی باصر مقایسه میکنم. مدام چکشون میکنم. ببینم کجان. میخواستم کم نیارم واسه مراسم!! اما نفهمیدم که اونا دورن. نیازی به هزینه کردن من نیست. چون فقط احساس کمبود کردم. خودم رو مدام مقایسه میکنم. نه این حرف درست نیست. 

توی وب مای پرفومنس میبینم که اینکاذو نکردم.  در واقع بعد از زمان خیلی زیادیه که دارم بهشون فکر میکنم!!! ¡!! 

خخخ

بگذریم پس، انتخاب واحدم درست پیش نرفت. الان میخواستم گریه کنم و ناراحت بشم. اما فردا میرم دانشگاه به همین راحتی!!!! 

 

پ ن

فک کنم به دلیل ناراحتیم از اتفاق افتاده س یه دلیل دیگه ام به خاطر ابن ناراحت میشم که چرا ناراحت شدم!!!!!! 🤣🤦‍♀️

 

 

پیام هفته

خداروشکر کن، شکرگذاری کن و دعا کن

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۳ شهریور ۰۱ ، ۰۰:۴۳
گودنایت
يكشنبه, ۲۰ شهریور ۱۴۰۱، ۰۴:۱۲ ق.ظ

فک و فامیلشون

این که ازشون دوری، تابحال اصلا از نزدیک صمیمی نشدی باهاشون،، گفتکو نداشتی باهاشون و اینطوری میکنن مثلا که چی؟

میدونی چیه؟  به درک سرشون بگیره

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۰ شهریور ۰۱ ، ۰۴:۱۲
گودنایت
سه شنبه, ۱۵ شهریور ۱۴۰۱، ۰۲:۴۷ ق.ظ

ترکیب

در حال حاضر تمایل به شهر اب الهی در جوار اسموک دارم شدیدا فقط دارم ولی خبری نیست

یعنی امکان دومی شاید باشه ولی اولی نه

از اون نه های قاطع به دومی

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۵ شهریور ۰۱ ، ۰۲:۴۷
گودنایت
سه شنبه, ۱۵ شهریور ۱۴۰۱، ۱۲:۵۳ ق.ظ

هیات شط رنج شهر جدید

فراخوان جذب مربی شد منم رفتم، چهل و پنج دقیقه اولش فقط دعوا بود!!!!  فهمیدم که کلا اونجا و توی مربیگری کار و کاسبی وجود نداره چون پولی نیست😂 منظورم حقوقه دو دل شدم. جدیدا خیلی برام مهمه که وقتی که میذارم چقدر میشه ازش درآورد!!! 

دنبال یه کارم،  یه شغل پردرامد، دارم به تدوین فکر میکنم، یا سالن ارایشی یا طراحی داخلی، یا اصلا به پیشنهادای جدید، یه کار که بتونم اول از همه به توانایی های خودم تکیه کنم حالا بعدش بقیه رم استخدام کنم 

 

اگه حتی رهگذرم هستی تونستی ایده شو داری کامنت کن یه شغل خوب

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۵ شهریور ۰۱ ، ۰۰:۵۳
گودنایت
شنبه, ۱۲ شهریور ۱۴۰۱، ۰۵:۱۹ ب.ظ

تنبلی در بدنسازی

https://tamrino.ir/%DA%86%D8%B7%D9%88%D8%B1-%DB%8C%DA%A9-%D8%A8%D8%AF%D9%86%D8%B3%D8%A7%D8%B2-%D8%A8%D8%A7%DB%8C%D8%AF-%D8%A8%D8%B1-%D8%AA%D9%86%D8%A8%D9%84%DB%8C-%D8%BA%D9%84%D8%A8%D9%87-%DA%A9%D9%86%D8%AF/

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۲ شهریور ۰۱ ، ۱۷:۱۹
گودنایت